Αριθμοί και πράξεις Β

Λύνω σύνθετα προβλήματα των 4 πράξεων

Στρογγυλοποίηση φυσικών και δεκαδικών αριθμών

Διαιρέτες ενός αριθμού – Μ.Κ.Δ. Αριθμών

Κριτήρια διαιρετότητας

Για να ξέρεις αν ένας αριθμός διαιρείται ακριβώς με το 2, το 3, το 5 και το 9 πριν κάνεις τη διαίρεση πρόσεξε τι έχουν να σου πουν οι παρακάτω φίλοι μας. Διαιρείται ακριβώς με το 5 όταν ο αριθμός τελειώνει σε ( π.χ. 240 – 485 ) Διαιρείται ακριβώς με το 2 όταν ο αριθμός τελειώνει σε ( π.χ. 280 – 982 – 344 – 56 – 908 ) Διαιρείται ακριβώς με το 3 όταν το μονοψήφιο άθροισμα των ψηφίων του είναι : (π.χ. 453 = 4+5+3=12=1+2= 3 ) (π.χ. 357 = 3+5+7=15=1+5= 6 ) (π.χ. 990 = 9+9+0=18=1+8= 9 ) Διαιρείται ακριβώς με το 9 όταν το μονοψήφιο άθροισμα των ψηφίων του είναι : (π.χ. 702 = 7+0+2=7+2= 9 )

 

Πρώτοι και σύνθετοι αριθμοί

Παραγοντοποίηση φυσικών αριθμών

Πολλαπλάσια ενός αριθμού – Ε.Κ.Π​

Πρόκειται για μια τράπεζα ηλεκτρονικών εργαλείων, ασκήσεων, οπτικοακουστικού υλικού, χωρισμένο και ανά τάξη, μάθημα και διδακτική ενότητα. Έτσι ο εκπαιδευτικός μπορεί απλώς να μπαίνει στην ενότητα που έχει να διδάξει την κάθε ημέρα και να χρησιμοποιεί το υλικό, είτε μέσω προτζέκτορα/διαδραστικού πίνακα, είτε να το διαμοιράζει με link στους μαθητές του, ή ακόμα και να κατεβάζει αρχεία και να τα μεταφορτώνει στην προσωπική του σελίδα στο e-me, ώστε να δημιουργεί το προσωπικό του αρχείο.

Πρόκειται για υλικό που δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο την περίοδο της καραντίνας από συναδέλφους εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και ταξινομήθηκε, ώστε να είναι ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους.

Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com 

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 
FB: https://www.facebook.com/ewalledu
Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/ 
Twitter: https://twitter.com/EwallEdu