lessons / E-wall

Ένα project φτιαγμένο από Εκπαιδευτικούς

17 Νοέμβρη

Εκπαιδευτικό υλικό για την 17 Νοέμβρη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εργαστήρια δεξιοτήτων Α1

Αφιέρωμα στην επτάχρονη δικτατορία, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η επτάχρονη δικτατορία στην Ελλάδα ήταν μια περίοδος στρατιωτικής χούντας που ξεκίνησε στις 21 Απριλίου 1967 και έληξε στις 24 Ιουλίου 1974. Η χούντα ιδρύθηκε από μια ομάδα συνταγματαρχών, με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, και εγκαθιδρύθηκε με πραξικόπημα.

Η χούντα χαρακτηρίστηκε από την καταστολή των πολιτικών ελευθεριών, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπίεση της αντιπολίτευσης. Οι χούντες φυλάκισαν, εξόρισαν και βασάνισαν χιλιάδες ανθρώπους. Έκλεισε τα πανεπιστήμια, απαγόρευσε τους πολιτικούς συλλόγους και την ελευθερία του Τύπου.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια φοιτητική εξέγερση που ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973. Η εξέγερση αυτή ήταν η κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα.

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου κατέλαβαν το κτίριο του Πολυτεχνείου και ύψωσαν τη σημαία της Ελλάδας. Η χούντα απάντησε με βίαιη καταστολή της εξέγερσης. Στις 17 Νοεμβρίου, η χούντα εισέβαλε στο Πολυτεχνείο και συνέλαβε τους φοιτητές.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν ένα σημαντικό γεγονός στην ιστορία της Ελλάδας. Η εξέγερση αυτή οδήγησε στην πτώση της χούντας και στη αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου - 17η Νοεμβρίου 1973 - Τι γιορτάζουμε ; - Μαθαίνουμε κι αλλιώς

((Μαθαίνουμε κι αλλιώς))

"Εδώ Πολυτεχνείο" - Τί γιορτάζουμε στην Επέτειο του Πολυτεχνείου;

 

17η Νοέμβρη 1973 – Οι τελευταίες ώρες και η εισβολή του τάνκ

Διδακτική αξιοποίηση ενός βίντεο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

((Τάνια Μάνεση))

 

17 νοεμβριου, an interactive worksheet by anagnostou
liveworksheets.com



Πρόκειται για μια τράπεζα ηλεκτρονικών εργαλείων, ασκήσεων, οπτικοακουστικού υλικού, χωρισμένο ανά τάξη, μάθημα και διδακτική ενότητα. Έτσι ο εκπαιδευτικός μπορεί απλώς να μπαίνει στην ενότητα που έχει να διδάξει την κάθε ημέρα και να χρησιμοποιεί το υλικό, είτε μέσω προτζέκτορα/διαδραστικού πίνακα, είτε να το διαμοιράζει με link στους μαθητές του, ή ακόμα και να κατεβάζει αρχεία και να τα μεταφορτώνει στην προσωπική του σελίδα στο e-me, ώστε να δημιουργεί το προσωπικό του αρχείο.

Πρόκειται για υλικό που δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο την περίοδο της καραντίνας από συναδέλφους εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και ταξινομήθηκε, ώστε να είναι ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους.

Για επικοινωνία μέσω email

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 
FB / Instagram / Twitter / Pinterest
Κύλιση προς τα επάνω