lessons / E-wall

Ένα project φτιαγμένο από Εκπαιδευτικούς

Ενότητα 2 Ρώτα το νερό…τι τρέχει

Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα

Το ποτάμι που τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα

 

 

Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Το ταξίδι ενός ποταμού
ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Το ταξίδι ξεινάει από τις πηγές. Οι πηγές είναι το μέρος του ποταμού που βρίσκεται ψηλά στα βουνά, όπου υπάρχουν μεγάλες ποσότητες χιονιού και νερού.
ΠΟΡΕΙΑ: Η κυρίως ροή είναι το μεγαλύτερο μέρος του ποταμού, που ξεκινά από τις πηγές και φθάνει μέχρι τη θάλασσα. Κατά μήκος του τμήματος αυτού πολλοί παραπόταμοι ενώνονται με αυτό και έτσι αυξάνεται η ποσότητα νερού που μεταφέρει το ποτάμι.
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Οι εκβολές είναι το τμήμα του ποταμού που καταλήγει στη θάλασσα και συνήθως χωρίζεται σε πολλά μικρότερα τμήματα σχηματίζοντας ένα Δέλτα.
 

TO NEΡΟ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ,ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ

Θρησκεία, τέχνη, μυθολογία, έθιμα-παραδόσεις και νερό.

 

Το νερό στη θρησκεία, στους μύθους και στις παραδόσεις - Κόμμα, Παρένθεση, Διπλή Παύλα

Πρόκειται για μια τράπεζα ηλεκτρονικών εργαλείων, ασκήσεων, οπτικοακουστικού υλικού, χωρισμένο ανά τάξη, μάθημα και διδακτική ενότητα. Έτσι ο εκπαιδευτικός μπορεί απλώς να μπαίνει στην ενότητα που έχει να διδάξει την κάθε ημέρα και να χρησιμοποιεί το υλικό, είτε μέσω προτζέκτορα/διαδραστικού πίνακα, είτε να το διαμοιράζει με link στους μαθητές του, ή ακόμα και να κατεβάζει αρχεία και να τα μεταφορτώνει στην προσωπική του σελίδα στο e-me, ώστε να δημιουργεί το προσωπικό του αρχείο.

Πρόκειται για υλικό που δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο την περίοδο της καραντίνας από συναδέλφους εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και ταξινομήθηκε, ώστε να είναι ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους.

Για επικοινωνία μέσω email

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 
FB / Instagram / Twitter / Pinterest
Κύλιση προς τα επάνω